Десислава Иванчева
на снимката: Десислава Иванчева

Бившият кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева обяви, че ще става кандидат-депутат и ще представи обща платформа, заедно със „Зелен Младост“ и „Общество за Нова България“, става ясно от нейна публикация във „Фейсбук“.

„Самата аз винаги съм имала резерви към политическите партии. Но отдавна разбрах, че системата е изградена така, че за да я променим трябва да имаме политическо участие“, допълва Иванчева.

Целта й ще бъде да отвоюва родината от шепата феодали, на които сме се превърнали в крепостни селяни.

„И моменти на обезверяване дали мога нещо да променя, аз и шепа граждани, тъй като всички инквизиции, на които ни подложиха, малко или много ни обезсилиха, което разбира се и целяха“, допълва тя.

Но в главата ми още кънтят думите на Гешев, че сготвянето и унищожаването на личността Иванчева „е с политически залог”.

Тя декларира, че винаги ще остане обикновен гражданин, който ще се бори за каузите, към които се стремим със съкварталците си.

В момента Десислава Иванчева очаква делото срещу нея за поискан подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин да се разгледа пред Върховния касационен съд.

Уважаеми госпожи и господа,

Не си губете времето да четете тези редове, освен ако ви гложди чувство, че се задават…

Публикувахте от Десислава Иванчева /Dessislava Ivancheva/ в Понеделник, 1 февруари 2021 г.

Тя беше осъдена на 20 г. затвор от Специализирания съд, а през юли 2020 г. присъдата й бе намалена на втора инстанция на 8 години затвор. Предстои делото да стигне до Върховния касационен съд. От април 2018 г., когато бе задържана пред министерството на спорта в София, тя не е била с по-лека мярка за неотклонение от домашен арест. През 2019 г. тя участва като независим кандидат в изборите за Европейски парламент и спечели 1.55% от гласовете, изпреварвайки парламентарно представени и участващи в управляващата коалиция партии като „Атака“ и НФСБ.

Политическата кариера на Иванчева започна през 2016 година, когато стана кмет на столичния район „Младост“ на частични местни избори. До това се стигна, след като предходният кмет Цвета Авджиева от ГЕРБ подаде оставка заради протести на граждани срещу застрояване на зелените площи в района.

Когато  бе избрана за кмет на „Младост“, Иванчева беше подкрепена от бившия депутат от БСП Георги Кадиев, който също бе кандидат за кмет на София. След това той оттегли подкрепата си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!