училище
Снимката е илюстративна

Министерството на образованието ще обяви при какви мерки ще започне новата учебна година. Няколко седмици експерти от просветното и здравното министерство обсъждаха различни сценарии за връщането на децата в клас.

Днес министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът на София Йорданка Фандъкова  ще обявят подробности във връзка с началото на новата учебна година и предстоящите промени в Закона за предучилищното и училищното образование.

Вчера стана ясно, че от просветното ведомство са се спрели на два варианта, като стартът със сигурност ще е присъствен.

Пред БНТ министър Красимир Вълчев заяви, че ще бъде въведен принципът на невзаимодействие между паралелките в училищата и групите в детските градини.

Ако има болно дете, стремежът ще бъде да се ограничат физическите контакти на децата извън паралелката или групата. Освен това ще има задължителни и пожелателни мерки за безопасност, като задължително ще се носят предпазни маски, но не в класните стаи, а в общите помещения.

Предвижда се да остане взможността за онлайн обучение, тъй като вероятно ще се налага превключване на системата от обучение в присъствена в обучение в електронна среда, особено в случай на поява на сезонни вируси.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук