Валери Симеонов
на снимката: Лидерът на НФСБ Валери Симеонов

Във вторник, по време на брифинг на НФСБ, в отсъствието на лидера на партията Валери Симеонов, беше съобщено, че именно той ще оглави листата за евровота.

Днес обаче самият Валери Симеонов каза, че това не е съвсем така.

„Това не е окончателно решение, защото Валери Симеонов не е лидер на еднолична партия, а решенията в НФСБ се вземат от Политическия съвет. Така е записано и в устава, няма как той да бъде заобиколен“, уточни Симеонов.

Кога ще се проведе Политически съвет обаче не стана ясно.

В парламента Симеонов обясни, че НФСБ извършва необходимите действия за самостоятелно явяване на изборите. Това заяви днес лидерът на партията Валери Симеонов.

Бившият вицепремиер коментира думите на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, според когото за „Обединени патриоти“ по-добрият вариант е да се явят заедно на европейските избори.

„Тогава нека да отговори! Защо за два месеца преговори общото време, в което сме говорили за съвместно явяване на европейските избори е не повече от 5 минути. Г-н Каракачанов може би едно говори на вас, но на практика не сме достигнали до тази тема след два месеца разговори. Ние не може да чакаме и да се правим, че не виждаме как другите две партии се подготвят за самостоятелно явяване“, каза Симеонов пред журналисти.

Лидерът на НФСБ уточни, че партията му все още е отворена за разговори с коалиционните си партньори.

Той подчерта още, че на по-късен етап ще отговори дали приема номинациите му за водач на листата на партията, направени му от различни нейни структури.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!