Новак Джокович

Световният номер 1 в тенис Новак Джокович се намира в труден момент в живота си, след като стана ясно, че организираните от него серия демонстративни турнири Адриа Тур доведоха до масово разпространение на коронавирус както сред състезателите, така и сред публиката.

Въпреки това сръбският тенисист обеща „да не потъне“, съобщава сръбската „Нова“.

В публикация в Инстаграм той публикува цитат на сръбския патриарх Павле:

„Корабите не потъват заради водата, която ги заобикаля, а заради водата, която влиза в тях. Не позволявайте това, което ви заобикаля, да влезе във вас и да ви дръпне към дъното“.

Новак се извини публично и много хора му оказаха подкрепа.

„Новак се е връщал много пъти. Това ще бъде един от тези случаи“, написа по този повод специализираният тенис портал „Тенистоник“.

Ана Бърнабич подкрепи Джокович

В същото врече министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич заяви, че Новак Джокович е организирал „Адриа Тур“ с чисти намерения, а вината за разпространението на коронавируса е на властите, които са отпуснали мерките заради тенис надпреварата.

„Изказвам му пълна подкрепа. Браво на него! Искаше да направи нещо добро за всички нас, не само за Сърбия, но и за целия регион. …Аз съм виновна. Оставете човека намира, отговорността е моя! За мен тези турнири са една хуманна акция. Подкрепям го напълно!“, заяви Бърнабич.

Новак Джокович беше остро критикуван, тъй като по време на турнира по трибуните присъстваха много хора, които не спазваха социална дистанция.

Играчите пък се прегръщаха и се поздравяваха сърдечно на мачовете и събитията, съпътстващи надпреварата.

Ще има ли последствия за Ноле?

Според информацията в швейцарски медии не е изключено Джокович да бъде подведен под съдебна отговорност, защото по време на турнирите от веригата Адриа Тур, провели се в Сърбия и Хърватия, не са спазени никакви мерки за дистанция.

Сред заболелите от коронавирус са първата ракета на България Григор Димитров, Виктор Троицки и неговата бременна съпруга Александра, Борна Чорич, треньора на Димитров Кристиан Гро, треньорите на Джокович – Марио Паники и Горан Иванишевич. Сред болните се оказа и самият Ноле и неговата съпруга Йелена.

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!