Не го приемайте лично, ако услугата е малко странна. В крайна сметка вие поръчвате от робот, съобщава Фокс Нюз за ресторант в Нидерландия, в който ще сервират „бездушни“ келнери.

Роботите работят от 1 юни.

Вдъхновението дошло от Китай

След пътуването до Китай миналата есен, собственикът на ресторант Royal Palace Шаосон У бил вдъхновен да „наеме“ роботи за неговия бизнес в крайбрежния град Ренесе.

Въпреки че холандските ресторанти са затворени повече от два месеца на фона на пандемията на коронавирус , новите служители пристигнаха точно навреме за грандиозното отваряне на заведението в понеделник.

Роботите са любезни

„Здравейте и добре дошли“, двамата лъскави бяло-червени роботи ще казват при поздрав към клиентите и ще помагат със сервиране на китайски и индонезийски специалитети.

На все още нямащите имена роботи ще бъдат възложени основни задължения като посрещане на гости, сервиране на храни и напитки и връщане на използвани прибори за почистване. За да се съобразят с нов протокол за здраве и безопасност в борбата срещу COVID-19, роботите също ще помогнат за прилагане на правилата за социално дистанциране, каза дъщерята на У.

Имат и противници

Въпреки че роботите ще бъдат от голяма полза за Royal Palace, каза Лия, дебютът им е критикуван от някои поради „липса на присъствие“.

Когато Royal Palace се отвори отново на 1 юни, максимум 30 клиенти ще бъдат пуснати вътре и може да се наложи препрограмиране на роботите в последния момент, за да бъдат в крак с времето.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук