Днес лидерът на „Воля“ Веселин Марешки, който загуби европейските избори, коментира в присъщия си арогантен стил резултата на партията си. Той обясни, че формацията му не е събрала необходимата подкрепа, за да изпрати свой представител в Брюксел, защото хората  го харесват и смятат, че е по-полезен в България.

„Отчитаме като наша грешка това, че българите не се интересуват от евроизборите и считат мен и моята формация за много по-полезна тук. Те не искат нас да ни няма в България.”

Според Марешки парламентарната опозиция в България има по-голям резултат на европейскитe избори, отколкото управляващите. Той изтъкна, че щом те нямат необходимата подкрепа в обществото е редно да подадaт оставки.

 „Всички мълчат, защото пред тези резултати няма как да не се обяви истинската коалиция – ГЕРБ, ДПС, ВМРО“, каза той.

Марешки се оплака и от фалшификации на изборните резултати. Той показа протокол, в който „Воля“ има 2 преференции и 0 гласа. Лидерът на партията обясни, че подръжници на „Воля“ са били подложени на натиск и се закани да поиска среща с главния прокурор и с министър-председателя.

 „Минаваме в партизанска борба. Няма да оставяме на нито един наш фен да му се случват тези неща. Когато дойде моментът  да получим  в бюлетина на ЦИК резултата, който сме изкарали, ще направим промяната, която всички очаквате.“, каза Марешки.

От февруари партия „Воля“ осигурява кворума в пленарната зала, след като БСП напуснаха парламента. Марешки определи действията на социалистите като цирк, който е приключил, защото депутатите от БСП си искат цялата заплата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!