Правителство Борисов 3

Кабинетът „Борисов 3“ ще заседава, за да отговаря на въпросите на президента Румен Радев. Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат на 14 април правителствено заседание. То ще им бъде последното преди свикването на новоизбраното 45-о Народно събрание.

Въпросът на Радев е първа точка в дневния ред

Като първа точка от дневния си ред кабинетът ще приеме становище по конституционно дело № 3 за 2021 г. Делото е образувано по искане на президента Румен Радев. Той настоява кабинетът да му отговори на въпроса: „Допустимо ли е да се изменя, допълва или отменя закон, приет от Народното събрание, преди да е обнародван или когато е върнат за ново обсъждане в срока по чл. 88, ал. 3 от Конституцията на Република България?“.

Стратегия за развитието на Българската банка

Очаква се правителството ще одобри Стратегия за дейността на Българската банка за развитие до 2023 година. Министърът на финансите е внесъл проект. Според него в полза на държавата могат да се извършват разпореждания за установяване и внасяне  на отчисления. Те ще идват от печалбата от държавни предприятия и търговски дружества с държавно участие в капитала.

Кабинетът ще се разпорежда и с имоти

С няколко решения по различни точни от дневния ред кабинетът ще се разпореди с имоти. Ще бъдат открити и процедури за възлагане на концесия на няколко плащания по родното Черноморие. Сред тях са плажът при река Велека и Къмпинг юг. както обикновено в дълбоките мътните и несигурни води на финала на този кабинет ще бъдат раздадени имоти, предоговорени концесии и апетитни сделки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!