Държавата е в хаос, а икономиката на батерии. Това заяви в декларация от името от парламентарната трибуна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„От 10 години няма проведени реформи, икономиката е на батерии. Най-големите инвеститори се оказват българските емигранти. Държавата е в хаос и единичните решения на достигналите краен предел проблеми, създават впечатление за политика и управление на оцеляването“.

Карадайъ отново заяви, че предстоящите избори ще са най-важните след 1989-та година.

„Никога след 1989 г. не е било толкова важно кои политически сили ще управляват държавата и ще определят бъдещето ни. Предстоящите избори са много важни и изискват сериозно отношение на всеки български избирател, защото е много важно какъв модел ще избере негово величество избирателят. Изборите трябва да сложат край на разделението и противопоставянето в българското общество, което е вредно и води до разруха на ценностите. Трябва да възстановим и укрепим демократичните устои на държавата, на доверието в институциите и на държавността като цяло“, заяви Карадайъ.

Според него COVID-кризата е направила видимо „истинското положение на нещата“ в страната. По думите му уавляващите се опитват да скрият с „безразборно предизборно харчене“.

Според Карадайъ дори Централната избирателна комисия  е с незаконен състав. По думите му парламентът е бил сезиран за несъответствие със заеманата длъжност на неин член, но не се е произнесъл.

„Нека изпълнителната власт и държавните органи не се намесват в изборния процес и не използват средства от държавния бюджет за избори. Да спре предизборната кампания от джипката. Призоваваме ЦИК и всички избирателни комисии да спазват закона и с актовете си да гарантират честността на изборите“, заяви още Карадайъ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!