Кирил Петков

„С Асен Василев влизаме в политиката и ще бъдем част от политическия живот и ще бъдем участници в следващите избори“, заяви бившият вече служебен министър на икономиката Кирил Петков.

„Времето до изборите обаче не ни позволява да регистрираме партия. Така че в момента обмисляме всички варианти и не сме финализирали крайния вариант. Сигурно е, че хората, с които ще се заобиколим са с високо ниво на почтеност и имат успешно битие извън политиката“, подчерта Кирил Петков и заяви, че не става въпрос за вид инженеринг.

„Няма да се заобиколим със зависими хора. Няма да има президентска партия. Подкрепяме Радев, но партията няма да е негова“, уточни Кирил Петков.

„Ще имаме разговори с много партии, с „Екогласност” – също. Условието към всички е едно – повярвайте ни, не искаме да имаме споделена обща идея, а да продължим направеното през последните четири месеци.“

„Аз и министър Василев сме единствените министри в момента, които сме в екип. Министър Николай Денков с удоволствие бихме поканили да бъде част от промяната. Но той се върна в ролята си и показа отговорност, че тази му роля е най-доброто, което може да направи“, каза още Кирил Петков.

„Много вярваме в десни инструменти, които да постигат леви цели“ – отговори Петков на въпрос с какви партии се водят разговори.

Съставът на формацията около Петков и Василев също не е окончателно изяснен. Засега двамата са единствените членове от приключилия служебен кабинет, които ще участват в проекта. Николай Денков, за когото също се предполагаше, че ще се присъедини, остава министър на образованието.

В новия проект ще има членове на екипа, с който Петков работи в Министерството на икономиката. Условие, което е поставено за всички, е да са с успешна кариера извън политиката. От всеки член на новата формация ще се изисква прозрачност на доходите, каквато сега се очаква от заемащите министерски постове.

Петков отрече твърденията, че представители на новата формация набират членове от съществуващите формации.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук