Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова инспектира строителството на магистрала „Хемус“.

Комитова и представители на МРРБ представят нагледно начина, по който са изразходвани плащания за магистралата.

За участък 6 съгласно доклада на Сметната палата са платени авансово около 90 млн. лева.

„Първо проверихме един камион с документи и след като направихме проверката по документи, свързани със свлачища, пътища и други строежи, сега сме тръгнали на проверки на място“, каза министър Комитова.

Проверките, които правим касаят извършване на строителни ремонти за 600 млн. на фирми, които са полагали асфалт, работили са и трябва да установим дали са извършени и трябва да ги изплащаме. Другата група проверки е на обекти като този, където трябва да установим какво се случва на място, обясни Комитова.

Министър Комитова заяви, че от вчера до днес има съществени промени по тази площадка. Тя показа снимки от вчерашния ден, като обясни, че днес има много голяма организация да се работи на този строеж. Вчера е било напълно различно.
Тя повика строителя на обекта, който обясни, че строителната площадка, на която се намират в момента е паркинг.

На въпрос на министъра какво правят – строителя обясни, че техниката стои на място, тъй като е преместена от друг паркинг.
Строителите извършват ремонт на 32 км по национален стратегически обект „Автомагистрала Хемус“ по пътя Русе- Велико Търново.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!