коронавирус

Продължава тенденцията за отслабване на коронавируса у нас. Излекуваните са над 10 пъти по-малко от новозаразените, което показва, че все повече хора успяват да се справят успешно с вируса.

544 са новите случаи на коронавирус у нас за денонощие при направени 7921 теста, показват данните на Единния информационен портал. Положителните проби са 6,8 процента от всички изследвани.

През последните 24 часа у нас са се излекували 6243 души, а 49 души са починали.

107 са новозаразените в столицата, следват Бургас със 77 и Плевен с 35 нови случая. Нито един случай няма в Търговище, само един човек е установен с вируса в Монтана.

Данните показват, че у нас намаляват активните случаи: в момента те са 33 815. От тях в болници се лекуват 3223 души, а в интензивни отделения са настанени 318 болни.

Към днешна дата ваксина са получили 22 226 души, от които 2588 са ваксинирани през последното денонощие.

Вчера здравният министър проф. Костадин Ангелов представи електронния сертификат за ваксинация. Всеки един ваксиниран български гражданин може да си получи електронния сертификат по два начина. Първият е с електронен подпис. Тези, които нямат електронен подпис, а имат нужда да получат електронен сертификат, от 1 февруари могат да го получат чрез личните си лекари, обясни Ангелов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!