Мая Манолова

Кандидатът за кмет Мая Манолова потвърди, че симпатизира на протестиращите срещу избора на Иван Гешев граждани и сама призова президента да не подписва указа за утвърждаването му. Тя повтори и обвиненията си срещу екипа на съперничката си Йорданка Фандъкова, че купува гласове.

„Призовавам президента да не подписва указа за избор на главен прокурор. Призовавам Борисов да слезе от джипа и да внесе обещаните предложения за съдебната реформа“, обяви Мая Манолова и отбеляза, че е дала позицията си срещу новия главен прокурор в интервю отдавна.

Манолова отново обвини Йорданка Фандъкова, че купува гласове, като този път член на нейния инициативен комитет показа протоколи от избирателни секции в столичния квартал „Христо Ботев“. От данните в тях се вижда, че активността там е около 90 процента за Фандъкова.

От предизборната шатра на Манолова отново призоваха в неделя Гешев и Цацаров да отидат в ромските махали в София и да следят за нарушения. По-късно Цацаров официално отказа.

„Човекът, който бяга от дебат, е Фандъкова“, каза Манолова.

Тя подчерта, че разликата й с действащия кмет от първи тур е 38 хил. гласа и смята преднината за преодолима. Във видеообръщение Манолова получи подкрепа от новоизбрания кмет на Будапеща Гергей Карачон. Днес Манолова получи подкрепа и от видните правозащитници адв. Михаил Екемджиев и адв. Костадин Хаджигенов. Утре Мая Манолова ще направи последна пресконференция преди балотажа, в която ще представи факти за порочни изборни практики на управляващите в София.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!