протест, Мая Манолова
източник: БТА

Лидерът на гражданската инициатива „Изправи се.бг” Мая Манолова, която в събота събра около 1 000 души на антиправителствен протест в София, коментира, че гражданите са поискали ревизия на правителствените харчове.

Манолова обяви, че от утре тръгва из страната, за да събира гражданското недоволство срещу модела Борисов.

„Бойко Борисов продължава да пилее парите на българските данъкоплатци. Ще поискаме ревизия”, каза Манолова в интервю за бТВ.

И добави:

„Хората, които се събраха на протеста, поискаха ревизия, попитаха къде са парите. Тези хора са алтернативата и новата политическа сила, която се появява. Аз поех ангажимент, че тя ще стане първа политическа сила. Ние заявихме, че ще участваме на изборите”.

По повод коментарът на премиера Бойко Борисов, че тя го е молила да стане омбудсман, Манолова заяви, че това е „паник атака и посттравматично разстройство”.

„Не съм се молила на Борисов, но той ме молеше да не играя за кмет, защото знаеше какво ще се случи на изборите. Той загуби вота на гражданите, въпреки че впрегна целия подземен свят. Той загуби вота на хората, но спечели броенето в зала „Арена Армеец”, каза още бившият омбудсман.

В неделя премиерът Борисов коментира протеста, организиран от Манолова така:

„Трябваше да я слушате, като дойде да се моли омбудсман да стане. За всеки пост тя се явява, за всеки. Само за директор на това училище, щото е счупено…А сега като направим новото, ще дойде и за него да се яви. Пожелавам успех, това е демокрация. Всеки може да си прави партии, да управлява. Кога съм казал, че съм единствен. Камо ли да кажеш за жена, че си единствен, трябва да си рядък глупак. Аз не съм”.

На кметските избори в София миналата година, Манолова се яви на балотаж срещу кмета на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и спечели 45% от подкрепата на софиянци.

68 Йорданка Асенова Фандъкова
Местна коалиция ГЕРБ (СДС)
209 542 49.98%
75 Мая Божидарова Манолова-Найденова
независим Мая Божидарова Манолова-Найденова
189 176 45.13%

 

След изборите Манолова започна дело за касиране на изборите, тъй като по думите й има десетки преправяни протоколи и недействителни бюлетини.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!