След като започна в БСП, след като съсдаде своя формация „Изправи се.БГ“, която на последните избори не влезе в парламента, бившият омбудсман Мая Манолова влиза в трета политическа формация. 

Учредителното събрание ще се проведе в понеделник – 4 април в клуб „Перото“ от 16 часа, а името най-вероятно ще е „Изправи се България“.

„В инициативния комитет ще се включат активни хора от всички сфери на обществения живот: юристи, икономисти, лекари, медицински сестри, инженери, спортисти, актьори, режисьори, студенти, енергийни експерти, университетски преподаватели, учители“, съобщават от движението.

Още в началото на годината Мая Манолова обяви, че ще оглави нов политически проект. Официалното представяне на партията се очаква на 1 май тази година. Самата Манолова обявява движението като голям социален проект, чиято цел е да се бори с бедността и корупцията.

Интересно е обаче с кого партията ще търси сътрудничество след като последното такова беше „Отровното трио“ – неформална организация на адв. Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минев, възникнала по време на протестите преди близо две години. Дали обаче сега е възможен съюз с бившия министър на отбраната Стефан Янев – предстои да се разбере. Припомняме, че неговата оставка беше поискана заради двусмилената му лична позиция по отношение на войната в Украйна, която се различаваше от официалната, заявена от правителството.

След излизането му от правителството, Янев също намекна за нов политически проект, за което все още няма официално потвърждение. Ако все пак двамата бивши политици се обединят, най-вече ще се прицелят към избирателите на „Възраждане“ и БСП.

 Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук