На снимката: Методи Лалов

Методи Лалов напуска групата на „Демократична България“ в Столичния общински съвет. Toва става няколко дни след като беше изключен от „Да, България“. Новината съобщи самият той в социалните мрежи. 

Eто и пълната му позиция:

Току-що подадох по електронен път заявление за напускане на групата на „Демократична България“ в СОС. Моят ангажимент е към гражданите, а политическите формации винаги съм разглеждал като инструмент за постигане на правова и демократична държава. Затова ще продължа да отстоявам и защитавам спазването на правилата и обществения интерес като общински съветник без принадлежност към политическа група.

На 13 януари той беше изключен от партията. По думите ми чрез този акт ръководството е изпреварило планираното от него напускане на партията след Националната конференция на 29.01.2022 г. и го лишава от възможността да говори за проблемите.

Припомняме, че в последните месеци Методи Лалов беше сред най-големите критици на начина на взимане на решения в „Да, България“. Нееднократно е призовавал и за смяна на ръководството.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук