Над 2500 българи гласуват в 22 секции в Италия

669

Над 2500 българи ще упражнят правото си на глас в Италия, където са отворени 22 избирателни секции. Те са разположени по цялото протежение на Апенините, в главните и по-важни градове на 13 области. Изключение е селището Акониа ди Куринга в Калабрия. То е от времето на древните гърци, сега има към 6000 жители, от които българите са над 200 души.

За пръв път има секция в Генуа

За първи път има секция в Генуа – главният град на Лигурия, където българите са много по-малко – към 800 души, за разлика от Ломбардия където са към 10,000. Затова в Милано, избирателните секции са най-много 3: в Генералното ни консулство и в две училища.

Две са избирателните секции в Рим

Две са избирателните секции в посолството ни в Рим. Заедно с тези в селищата Нетуно и Колеферо, в област Лацио има най-много избирателни секции. Своето седалище за вота е предоставило Почетното ни консулство за област Емилия-Романя в Болоня.

Властите оправдават предвижването заради избори

Гласуването на българските граждани ще се признава от италианските власти за уважителна причина при тяхното придвижване до избирателните секции. Необходимо е да се попълни обичайната за това в условията на ограничителните мерки декларация.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук