Форбс

Той е само на 18 години, а вече е милиардер! Последната класация на „Форбс“ го нарежда на първо място сред най-младите милиардери в света. Богатството на германския тийнейджър Кевин Давид Леман се оценява на 33 милиарда долара. Той притежава повече пари, отколкото е наследил и направил за целия си живот бизнесменът и президент Доналд Тръмп. Сравнението е на немското издание „Дойче веле“.

Германският мултимилиардер е собственик на половината дялове от веригата дрогерии dm. Компанията разполага с 3800 филиала, включително и в България. За dm по цял свят работят 62 000 души.

Имането е наследство от баща му

Бащата на Кевин Гюнтер Леман, който скоро ще стане на 80 години, прехвърля своите дялове на сина си още преди 4 години. До септември 2020 г., когато наследникът навършил пълнолетие, те са били управлявани от доверителен фонд. И бащата, и синът последователно избягват публични изяви. Те умело се крият от медиите, които дори не разполагат с верифицирана снимка на Кевин Давид Леман. В мрежите се върти една-единствена мистериозна фотография на усмихнат млад човек в автомобил,  но не се знае със сигурност дали това е мултимилиардерът на dm.

Другите млади милиардери

В класацията на „Форбс“ младият германски милиардер измести 23-годишната американка Кайли Дженър. До миналата година тя водеше листата на най-младите супербогати по света. Кайли Дженър е риалити-звезда със собствена козметична компания. Тя е сестра на Ким Кардашиян, също риалити-звезда. Една година по-възрастен от Дженър е китаецът Уанг Зелонг. Неговото наследствено богатство е натрупано от химическата индустрия и се изчислява на милиард и половина долара.

Приблизително на същата сума се оценява богатството и на норвежката Александра Андресен, наследила банков бизнес. В класацията на „Форбс“ присъства и сестра ѝ Катарина Андресен. Сред най-младите милиардери е и американецът Остин Ръсъл. Той основава стартъп в областта на електрониката с начален капитал 100 000 долара. В момента богатството му се оценява на 2,4 милиарда.

2755 милиардери в света

Разбира се, в класацията на „Форбс“, младите милиардери заемат скромни позиции в сравнение с най-богатите хора по света. Кевин Давид Леман се класира чак на 925-о място сред общо 2755 милиардери в световен мащаб.

Германските милиардери никога досега не са били толкова много, колкото в момента – 136 на брой. „Форбс“ изчислява богатството на хората в своята листа не само въз основа на стойността на бизнеса им. В сметката влиза още имуществото – къщи, яхти и произведения на изкуството.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук