Италия коронавирус

От днес в някои страни са въведени нови противоепидемични мерки. Дания преустановява категоризацията по цветове, заради COVID-19. Румъния въвежда вечерен час, а Русия въведе платен отпуск в шест области.

Дания преустановява категоризацията по цветове заради COVID-19 за държави от ЕС и Шенгенското пространство. Гражданите на тези държави, включително и българските, ще могат да влизат свободно в страната при предоставяне на сертификати за ваксинация, за преболедуване или за отрицателен тест за коронавирус. За всички останали се изисква PCR тест не по-късно от 24 часа след пристигането си в Дания.

Новите изисквания за влизане в страната важат и за граждани с датско гражданство или с постоянно местожителство в Дания.

Нови ограничения се въвеждат в Румъния заради усложняващата се пандемична обстановка. Забранява се излизането през нощ. Училищата ще бъдат затворени за две седмици, а зеленият сертификат ще бъде задължителен за повечето обществени места.

От днес до 25 февруари за неваксинираните и непреболедувалите жители на Москва на възраст над 60 години и хронично болните се въвежда домашен режим, при който са ограничени разходките и физическите упражнения на открито. А в шест региона на Русия ( Самара, Нижни Новгород, Новгород, Воронеж, Курск и Пермска област) започват неработни дни до 7 ноември.

В Чехия носенето на маски на закрито става задължително, включително на работното място.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук