Топлофикация

Ремонтът на топлопровода, заради който „Топлофикация София“ планира спиране на топлата вода в 4 столични квартала, ще бъде отложен с 1 месец.

Вместо от 15 юни, дейностите и режимът ще започнат от 15 юли и ще продължат не два месеца, а 40 дни.

За това са се разбрали граждани и студенти на среща с ръководството на „Топлофикация София“, на която се присъствали и архитектът на район „Студентски“ и директорът на „Топлофикация Изток“.

Това съобщи пред БНР Даниела Стефанова, която живее в „Студентски град“ и е организатор на гражданската петиция против спирането на топлата вода.

Информацията потвърдиха и от столичната „Топлофикация“.

Представителите на студентите изразиха разбиране и подкрепа за провеждането на реконструкцията предвид силно амортизираното състояние на съоръженията и опасността от авария по време на отоплителния сезон, съобщават от дружеството.

След приключването на ремонта „Топлофикация София“ ще възстанови на 21 август подаването на топла вода към кварталите „Студентски град“, „Витоша“ и „Малинова долина“, а към засегнатите отделни сгради от кв. „Дървеница“ топлоподаването ще бъде възстановявано поетапно в следващите дни, уточняват от дружеството.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!