мерки, дискотеки
На снимката: зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева /на преден план/

Нощните заведения могат да отворят отново от утре. Съобщението направи зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева след среща с Асоциацията на собствениците на заведения. Условието е на открито и закрито да няма повече от един човек на квадратен метър и при спазване на всички противоепидемични мерки за дезинфеция и дистанция. На маса пък трябва да има до четирима души. На входа на заведенията ще се мери и температурата на посетителите.

„Съгласихме се след среща с браншовата асоциация на представителите на заведенията у нас да бъде разрешено функционирането на нощните заведения при заетост на открито и закрито не повече от 1 човек на кв. м и при спазването на всички противоепидемични мерки за дезинфекция и дистанция. От браншовата асоциация са подготвили указания за тези мерки, които ще бъдат качени на сайта на здравното министерство“ – заяви на брифинг заместник-министърът.

Отпада и ограничението за до 30 присъстващи на семейни и групови събития, но между присъстващите трябва да има дистанция от 1.5 метра и да се спазват правилата за дезинфекция. Жени Начева допълни, че при промяна на ситуацията и нужда от нови ограничения, те ще се обсъждат с асоциацията на заведенията. Запитана защо ограниченията падат само три дни, след като бяха наложени, тя уточни, че това става възможно, защото вече има разработени правила.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук