Петко Дюлгеров
на снимката: Петко Дюлгеров

Бившият кмет на столичния район „Младост“ Петко Дюлгеров и обвиняем по делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова, е получил инфаркт.

Това съобщи на страницата си във Фейсбук Десислава Иванчева:

„Петко Дюлгеров, който се отказа от показанията си по процеса срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова и заяви, че те са дадени под натиск от КПКОНПИ, е получил инфаркт.
Това научихме от свои източници.
В момента Дюлгеров е в тежко състояние в болница и лекарите споделят, че е слабо контактен и едва говори.
Спомняме си случая с Мишо Бирата. И се питаме дали когато се откажеш от показания, спуснати от прокуратурата и КПКОНПИ, получаваш инфаркт.
Защитата на Дюлгеров се очаква утре да му иска отмяна на домашния арест”.

 

В началото на месец април, бившият кмет на „Младост”, който е обвиняем и ключов свидетел по делото „Иванчева”, се отказа от показанията си. В съдебната зала третият обвиняем заяви, че не поддържа показанията, дадени в досъдебното производство, в които казва, че е приел парите от Александър Ваклин и хонорарът му е бил 14 хиляди евро, а останалите е дал на Иванчева. Дюлгеров поясни, че показанията са дадени под натиск и дори му било обещано, че ще бъде освободен.

Няколко дни по-късно той получи обвинителна присъда на първа инстанция. Дюлгеров беше признат от съда за виновен и получава 12 години затвор и 12 000 лева глоба.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук