Бившите министри Кирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект „Продължаваме промяната“. На журналистически въпрос дали са ваксинирани срещу COVID-19 министрите отговориха положително. Те призоваха хората да направят същото и дадоха пример със себе си и екипа около тях.

„Всички сме ваксинирани. Това трябва да е приоритет пред държавата“.

Петков и Василев казаха, че все още нямат партия мандатоносител, с която да се явят на парламентарните избори, но са получили покани от много такива.

„В процес на разговори сме с 7-8 партии, с които да влезем в коалиция“, заяви Василев.

Всички, които ще участват в проекта им, ще подпишат договор за почтеност, за да гарантират, че нямат скрити финанси, уточни Кирил Петков.

Хората, с които двамата се обграждат, трябва да имат добра кариера извън политиката, да не са били в повече от една партия и да нямат скандали, които не могат да се проверят.

„Не е важно дали си ляв или десен. В нашето служебно правителство имаше хора отвсякъде. Важното е дали си почтен. Това е огромният приоритет и ние сме тук, за да започнем да работим с почтените хора“, каза Петков.

Василев допълни, че идейната им визия ще заеме междинно място между лявото и дясното.

„При нас има баланс. Ние не искаме да вземаме дългове. Намалихме бюджетния дефицит, доколкото е възможно, но също така не вярваме, че намаляването на бюджетния дефицит и на данъците трябва да е самоцел. Вярваме, че тези пари, които българските работници и фирми изработват и дават на държавата, трябва да се използват ефективно и те трябва да подпомогнат така, че всички да имат равен старт – достъп до образование, здравеопазване, инфраструктура, услуги, което е една по-балансирана позиция“, изтъкна той.

Асен Василев призова бъдещите депутати да мислят с главите си и да вземат най-доброто решение за България, а не за партията, към която принадлежат.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук