Пламен Георгиев
на снимката: Пламен Георгиев

Бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев заяви в интервю за „Нова телевизия“, че не е допуснал грешки в работата си и не смята, че в морален план е сбъркал в нещо.

„Когато човек има нужда от такова жилище, си го купува. Точно в тази година – 2017-та, ми се роди малкият син. Имам тийнейджър и двамата няма как да съжителстват. Когато си продал наследствен имот и изтеглиш кредит – какъв е проблемът да си купиш жилище. Дори съседите дойдоха на другия ден, след като го купих, понеже навсякъде им тече и започнаха да ме молят да се правят спешни ремонти.“, заяви Георгиев.

Запитан за заплахите срещу него, бившият шеф на КПКОНПИ заяви:

„За последните 2 години комисията е отнела 40 млн. лева имущество с влезли в сила решения на съда. Това няма как да няма отговор. Имаме искове за над 3 млрд. лева, внесени в съда. За мен ще издържат в съда. Ние сме убедени в това“.

„Съдът е допуснал обезпечителни мерки. Толкова лъжи се изговориха по време на този скандал. Аз съм прокурор. Има заплахи, които не съм ги оценил аз. Имена не мога да назова. Като кажа конкретно име без да имам доказателства, това означава клевета“, добави той.

Запитан какъв човек трябва да го наследи, той каза:

„За мен човекът, който ще ме на следи, трябва да е решителен и да продължи да надгражда това, което вършим, защото това са успехи. Колкото и да опитват да омаловажат нашия труд, България вече има антикорупционна организация, която е член на антикорупционните органи в Европа“.

На въпрос говорил ли е с премиера Бойко Борисов преди да подаде оставка, Георгиев беше категоричен:

„Не, разбира се, това е поредната глупост, която четох по медиите. Няма причина да коментирам с премиера как ще постъпя. Не знам защо се замесва името му“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!