очи

Гримът има способността да влияе на нашата увереност и креативността ни. Но има и начини, по които той влияе на здравето ни. За да имате по-добра представа какво може да прави гримът на тялото ви, няколко експерти споделят 7 начина, по които гримът може да повлияе на кожата и здравето ви.

1. Запушва порите ви

Особено, ако използвате грим на маслена основа или дълготраен грим, е възможно той да запушва порите ви. И според Карън Балу, основател и изпълнителен директор на марката за грижа за кожата Immunocologie, гримът, който е предназначен да издържи по-дълго на кожата ви, ще навлезе по-дълбоко в нея, което го прави по-труден за премахване. За да сте сигурни, че почиствате всяка частичка от грима, тя препоръчва да използвате добър химически ексфолиатор, така че порите ви да не бъдат запушени, което, от своя страна, може да доведе до други проблеми с кожата като акне.

2. Инфекции

Що се отнася до вашите четки за грим и грим, най-добре не ги споделяйте с други хора, освен ако не можете лесно да ги дезинфекцирате след това. Никога не знаете дали приятелят ви не е преносител на настинка, която лесно бихте могли да хванете особено ако споделяте продукти, които влизат в контакт с очите или устата ви като спирала и червило. Важно е също да обърнете внимание на сроковете на годност на вашия грим, за да не използвате продукт, в който могат да растат бактерии или плесен. И последно, ако сте болни или имате някаква инфекция (като конюнктивит), не носете грим.

3. Възпаление на кожата

Балу обяснява: „За разлика от Европа и Азия, в САЩ съставките в продуктите за грижа за кожата и козметичните продукти не са много добре контролирани.” Така че едно от най-важните неща, които можете да направите преди да носите грим е да проверите съставките. Особено ако имате чувствителна кожа, има много съставки, които биха могли да я раздразнят и възпалят. Ако се притеснявате за определен продукт, тествайте малко количество от вътрешната страна на китката, за да видите дали той предизвиква реакция преди да го поставите върху лицето си.

4. Алергии

Ароматите и някои консерванти, открити в грима, могат да предизвикат алергични реакции като кихане и копривна треска. Ако знаете, че сте чувствителни към определени аромати или съставки, не забравяйте да проверите от какво е направен гримът.

5. Уврежда очите

Внимавайте какво поставяте близо до очите си. Особено когато става въпрос за очна линия и блясък. Тъй като очната линия се слага в близост до водната линия на окото, това може да улесни попадането на частици в очите и да доведе до инфекции. Затова не забравяйте винаги да изостряте или дезинфекцирате молива или очната линия, преди да ги използвате. Също така, винаги внимавайте, когато нанасяте блясък около очите. И бъдете особено внимателни, когато става дума за сроковете на годност на продуктите за очи, тъй като има случаи, в които жени губят очите си заради плесенясали продукти.

6. Главоболие

Ароматите и някои съставки в грима ви дори могат да причинят главоболие, както казва д-р Франк Липман пред Byrdie. Макар че гримът като причина за главоболието може да бъде по-труден за определяне, ако откриете, че имате често главоболие или главоболие в странни моменти през деня, а също така сте склонни да носите много грим, опитайте да не носите грим за известно време, за да видите дали главоболието ви ще намалее или ще престане.

7. Увреда на вътрешните органи

Предполага се, че някои съставки като парабените са свързани с увреждане на репродуктивната система, а има и други химикали и съставки, които могат да бъдат също толкова опасни за други процеси в нашите тела. Въпреки това, FDA установява, че количествата на тези химикали, открити в грима, са нищожни. Винаги е по-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате, затова винаги обръщайте внимание на съставките в продуктите си и се опитвайте да ограничите количеството грим, което носите.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук