Стивън Глоувър, по-известен като Стийв-О (Steve-O), става популярен по време на участието си в бруталния риалити сериал „Jackass“. Всички си спомнаме най-бруталните му каскади – когато смъркаше уасаби, когато караше кънки по тънък лед върху замръзнало езеро, или когато забоде кукичка за риболов в бузата си.

Безспорно Steve-O не се страхува от опасните каскади. Най-опасни за него обаче се оказаха алкохолът и наркотиците, с които той се бори няколко десетилетия.

Майка му, която е алкохоличка, със сигурност е оказала голямо влияние върху зависимостта на сина си към чашката. На практика той започва да пие още като бебе, когато тя го поила с алкохол, за да го приспива и така да пази тишина по време на честите самолетни полети.

Когато е на 8 за първи път родителите му му позволяват да пие на Нова година. До 12-годишна възраст повръщането след препиване вече е нещо нормално за него.

На 16 Стийв-О вече е опитвал не само марихуана, но и LSD, което приемал редовно. На 17 вече започнал да приема амфетамини. Райският газ пък бил едно от любимите му средства да се забавлява още преди да е навършил 18. Към тази палитра от наркотици Стийв-О по-късно добавил и кетамин.

Най-продължително и в най-големи количества обаче риалити звездата употребявала кокаин. Стигнало се до там, че един ден, когато Стийв-О отишъл при дилъра си за нова доза и го открил в безсъзнание, смъркал засъхналата му ХИВ-позитивна кръв, смесена с кокаин.

Десетки са историите, които той е разказвал след брутални партита, включващи алкохол и наркотици – секс на публични места, вандалски прояви и множество наранявания. Точно преди Стийв-О  да реши окончателно да откаже алкохола и наркотиците, той пише на близките си, че е готов да умре.

Преди точно 10 години в едно друго писмо Стивън Глоувър разказва историята си, свързана със зависимостите, и си обещава, че ще направи рязка промяна в живота си. След намесата на свои близки, включително на колегата му от „Jackass“ Джони Кноксвил Глоувър влиза в рехабилитационна клиника и слага край на десетилетията злоупотреба с пиенето и дрогата.

На 10-ти март тази година той отпразнува 10-тата годишнина откакто е чист, като написа в „Туитър”:

„Трудно ми е да повярвам, че се навършиха 10 години откакто не съм пил и не съм взимал наркотици. Просто не мога да опиша с думи колко съм благодарен на Джони Кноксвил и на всички останали, които ме затвориха в психиатрична клиника на 9 март 2008 г., където започна това пътешествие.”

Последната поява на Стийв-О беше в телевизионното шоу „Екстремната експедиция” (Ultimate Expedition). В предаването заедно с още 8 известни личности той изкачи един от най-опасните върхове в персийските Анди. По време на пътешествието той осинови заблудено куче.

Междувременно Стийв-О продължава участието си в разични телевизионни предавания, а развива и свои проекти на риалитита.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук