Радослав Рибарски
На снимката: Радослав Рибарски

„Към момента парламентарната група и Националният съвет на „Продължаваме промяната“ (ПП) са се обединили около името на Асен Василев за премиер“. Това каза депутатът от ПГ на ПП Радослав Рибарски в отговор на въпрос на журналисти в кулоарите на парламента дали формацията е готова да изпълни искането на „БСП за България“ за това, че ПП трябва да предложи кандидат за министър-председател. Социалистите получиха третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

„Към момента мандатоносителят казва, че е напълно справедливо най-голямата ПГ да предложи премиер“, каза Рибарски.

Попитан за условията за реализиране на мандата, депутатът отговори, че единственото условие, което вълнува целия български народ, е справяне с корупцията и реформите в съдебната власт. Във връзка с предложението на ПП сегашният вътрешен министър в оставка да оглави Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), Рибарски каза: „Считаме, че г-н Рашков е идеален за справяне с тази материя – антикорупция“. По думите му трябва да се види как протичат разговорите.

Според Рибарски по-голяма част от обществото очаква да има кабинет и Народното събрание да работи.

„БСП за България“ и ПП проведоха разговори за съставянето на кабинет преди ден. Днес ще се проведат консултации между левицата и „Има такъв народ“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук