Принц Хари и Грета Тунберг /колаж: Инсайдър/

Двама руски майтапчии твърдят, че са подхлъзнали дукът на Съсекс да направи коментари относно напускането на кралското семейство, съобщи Би би Си. Единият от групата, Алексей Столяров, разкри, че са дискутирали с принца различни теми, след като го убедили, че говори с Грета Тунберг и баща й в два отделни разговора.

Според казаното, в разговорите принцът е разкритикувал американския президент Доналд Тръмп и е споделил, че решението за напускане на кралското семейство „не било лесно“.

Бъкингамският дворец не е коментирал новината.

Столяров е потвърдил през Би Би Си, че частите от телефонните разговори с принца, излезли в „Сън“, са предадени точно. Агенцията не е успяла да установи със сигурност автентичността на разговорите, проведени в навечерието на Нова година и на 22 януари.

За напускането на кралската фамилия Хари е казал:

„Понякога правилните решение не са лесните… това бе правилното решение за нашето семейство, правилното решение, за да мога да предпазя сена си.“

В друг откъс от разговора Хари е казал отново климатичната политика на САЩ:

„Смятам, че поради самия факт, че Доналд Тръмп подкрепя въглищната индустрия в САЩ, той вече има кръв по ръцете си.“

Според Столяров дукът на Съсекс е бил много отворен за диалог и е имал желание да разговаря.

В ролята на Грета другата майтапчийка, останала анонимна, каза, че е открила своето кралско потекло и е предложила да се уреди брак с принц Джордж, който да помогне за нейната климатична кауза, на което Хари се е засмял.

Столяров подчерта, че не са се стремели да осмеят принца. По думите му техният стил на майтапи цели да изведе на преден план смешни елементи и групата се предпочита майтапчийските й обаждания да бъдат забавни, а не сериозни разговори.

Двойката обяви, че и преди е подхлъзвала известни личности, сред които Елтън Джон, Бърни Сандърс и Хоакин Финикс. Не стана ясно как са  се добрали до телефона на Хари.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!