На снимката: Асен Василев и Кирил Петков

Никакви имена на министри, както и никакви предложения от различните коалиционни партньори не са постъпвали. Това се казва в позиция до медиите на партията на Кирил Петков и Асен Василев.

Първа задача на предстоящите през другата седмица и започващи от 23-ти ноември коалиционни преговори, е уточняване на политики по сектори и създаване на начален документ като основа за бъдещо коалиционно споразумение, пишат съпредседателите на „Продължаваме промяната“.

„Това ще стане едва след като бъдат създадени общите приоритети и политики по сектори. Едва тогава ще бъдат търсени и най-компетентните, най-квалифицираните и най-подходящите хора, които да поемат отговорност за осъществяването на тези политики“, заявиха днес от ПП по повод бъдещите имена и напомниха, че изискването за подкрепа на политиката за нулева корупция е и ще остане водещо при избора на кадрите, както и че спазването на тази политика ще бъде неотменимо задължение на следващите министри.

В съобщението се казва още, че в оставащите дни до края на седмицата, ръководството на „Продължаваме Промяната“ е изцяло концентрирано върху втория тур на президентските избори.

„Победата на президента Радев като необходимо условие за по-нататъшните истински политически промени в страната“, пишат още те.

До тази позиция се стигна след като в медиите се появи информация за възможни бъдещи министри.

Днес Кирил Петков и Асен Василев придружават президента Радев при закриването на неговата кампания в Пловдив, а всички активисти и съмишленици на коалицията работят активно за тази победа“, посочиха още от новата партията, която излезе от вота на 14 ноември за парламент като първа политическа сила.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!