Кирил Петков
На снимката: Кирил Петков

„Приоритет на служебното правителство трябва да е да осигури надеждни доставки, като колегите не трябва да забравят, че най-големият проблем на руския газ, е, че може да бъде спрян по всяко време. Припомняме на българското общество, че не Кирил Петков и Александър Николов спряха доставките по газовия договор, а „Газпром“ – едностранно и в нарушение на договора с България“. Това се казва в позиция на „Продължаваме промяната“, разпространена от пресцентъра на партията. 

Позицията идва в отговор на твърденията на служебното правителство на Гълъб Донев, че има криза в енергетиката, а доставката на седем танкера с втечнен газ е на етап оферта. Това беше заявено от служебния премиер Донев и служебния министър на енергетиката Росен Христов вчера, като те обявиха и създаването на кризисен щаб по въпроса с газа. Вижте повече. 

„Както стана ясно още миналата седмица, правителството на Кирил Петков договори нови количества втечнен газ на цени на около 30 долара по-ниски от европейските. За да не постави служебния кабинет пред свършен факт с крайна сделка, то осигури възможност за потвърждаване или отхвърляне на офертата за втечнения газ до 19 август, в случай че наследниците му в управлението не успеят да осигурят нужната инфраструктура, или успеят да намерят по-надежден и по-евтин източник на газ.

За октомври вече имаме договорен слот, за ноември също имаме две опции – служебният кабинет може да ги разгледа. През април правителството на Кирил Петков за две седмици осигури терминал за втечнен газ в Турция – служебният кабинет може да се възползва от този опит“, обясняват от партията на Кирил Петков и Асен Василев в позицията си.

Апелираме да не се всява страх сред населението и оставаме на разположение да окажем съдействие“, призовават те.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук