Протестиращи изляха мляко
Снимка: БТА

Протестиращите край Долни Богров земеделски производители изляха българско прясно мляко при пристигането на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев.

Участници в акцията го освиркаха при пристигането му.

Вътев попита дали е на футболен мач или на нормален диалог. Той подчерта, че е дошъл на протеста, за да бъдат обсъдени проблемите в бранша и възможните решения, съобщава БНТ.

Земеделците са разположили повече от 600 селскостопански машини и са готови да влязат с 80 от тях в центъра на София.

Недоволни фермери обясниха, че с акцията показват какво става с българското мляко, след като внасяме украинско.

Символично на пътя бяха изхвърлени също малини и ябълки.

Очаква се в 15.00 часа днес протестиращите да се срещат в Министерския съвет с министъра на финансите Асен Василев, с премиера Николай Денков и със земеделския министър Кирил Вътев.

Това е втори ден от протеста на земеделските производители след отмяната на забраната за внос на украинско зърно след 15 септември, гласувана от Народното събрание преди дни.

Вчера се проведоха протести в цялата страна.

Блокада имаше на 47 важни пътни артерии и гранични пунктове. От Инициативния комитет обявиха, че ефективните протестни действия ще продължат до изпълнението на всички пет искания.

Първото от тях е за продължаване на забраната за внос на зърно от Украйна и разширяването ѝ с различни храни като плодове и зеленчуци, мляко, месо, мед и др.

Още новини от деня – четете тук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук