Николай Бареков
На снимката: Николай Бареков

Бизнесменът и съиздател на „Икономедия“ Иво Прокопиев осъди на втора инстанция бившия евродепутат и журналист Николай Бареков да плати 30 000 лева за клевета, съобщи Медиапул.  

Отделно той ще трябва да плати 4200 лева разноски по делото. Искът срещу него е подаден през 2017 година, докато той е евродепутат и участва активно в кампанията срещу Прокопиев. В различни сайтове е публикувано открито писмо на Николай Бареков, с което той обвинява бизнесмена, че “манипулира борсовата търговия” и сигнал на Бареков до прокуратурата срещу Прокопиев, който е публикуван в сайта „Блиц“.

Софийският апелативен съд постанови, че Бареков е направил твърдение за извършено престъпление, без да са представени доказателства за това.

През последните години Николай Бареков е осъждан да плаща десетки хиляди левове обезщетения за обиди и клевети. Бившият премиерски антикорупционен съветник и лидер на РЗС Яне Янев осъди Бареков за общо 15 000 лева по две отделни дела. Телевизионните продуценти братя Халваджиян също осъдиха бившия евродепутат на първа инстанция за общо 20 000 лева плюс лихви и разноски по делото. Активистът на „Демократична България“ Юри Катанов е осъдил Бареков на втора инстанция за 14 000 лева за клеветнически твърдения. Настоящият евродепутат Ангел Джамбазки също съди Бареков за редица обиди.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук