Германия болница коронавирус

Броят на новите случаи на коронавирус у нас остава висок, но се наблюдава лек спад в сравнени с предишните дни. За последното денонощие новозаразениете са 3754. Направени са 11 131 PCR теста. Това сочат данните на Единния информационен портал за последното денонощие. Цифрите показват, че 33% от взетите проби са положителни.

Рекорд се отбелязва при излекуваните. За последните 24 часа вирусът са преборили 762. Броят на починалите остава висок-52 души.

В болници са настанени 3424, от тях в интензивни отделения са 250.

Продължава да е висок и броят на новозаразените медицински лица. За последните 24 часа това са 116 медици.

Най-много са новите случаи отново в София-град – 1264. Следват Пловдив – 367 и Варна – 293.

От днес пред всички държавни лечебни заведения трябва да бъдат поставени мобилни съоръжения – тип фургон, където всеки ще може да се изследва за коронавирусна инфекция. На място ще има медицински екип, който ще консултира гражданите при съмнения за COVID-19.

Вече работи и Националният логистичен център в Министерството на здравеопазването. Ролята на центъра е да съдейства за бърза връзка между институциите, лечебните заведения, регионални здравни инспекции и центровете за спешна медицинска помощ при възникване на затруднения в комуникацията между тях.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!