Румен Гечев
на снимката: депутатът от БСП Румен Гечев

Предстои разпределянето на 1 млрд. лева по водни проекти до месец март. И според мен, уволнението на министър Нено Димов и назначението на Емил Димитров има нещо общо с разпределянето на този 1 млрд. Това каза в интервю СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.БГ депутатът от БСП Румен Гечев.

„Очевидно е, че някои хора, които ще осъществяват проектите, са положили много грижи за това как ще бъдат управлявани тези проекти, как ще се печелят търговете, става дума за много пари. И аз се надявам, че колегата Димитров ще управлява този процес в полза на обществото, а не в полза на отделни олигархични групи”, каза Гечев.

Според него новият министър на околната среда Емил Димитров-Ревизоро няма да може да се справи с кризата в Перник.

„Няма да може да се справи, който и да е министър, защото освен хубави идеи, трябва и вода в язовир „Студена“, а вода няма. За голямо съжаление, времето е сухо, прогнозите не са добри и аз не виждам как в близките два месеца този проблем ще бъде решен. Когато няма вода, нищо не може да реши въпроса. Това е, както и когато няма пари: като няма пари и най-добрите идеи няма как да бъдат осъществени”, допълни още Румен Гечев.

По отношение на вота на недоверие към правителството, депутатът от БСП каза, че очаква той да бъде успешен.

„Нашите мотиви, заради които внасяме този вот, са мотиви на цялото българско общество. Не може да оставиш един голям град като Перник, близо до столицата, със 100 хил. души население без вода. И сега бяха изнесени данни в пленарната зала, че половин милион българи са без вода. И това в 21 век. Така че, това правителство не успява да осигури елементарни условия на живот на българите”, каза още Гечев.

Цялото интервю с депутата от БСП Румен Гечев може да прочетете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!