Полиция

Шестима са с повдигнати обвинения за пране на пари от общо 16-те задържани при акция в Сливен, при която в четвъртък бе разбит контрабанден канал за износ на цигари. Сред задържаните е и организаторът на престъпната група, който е криминално проявен.

Тази сутрин подробности за случая дадоха от Окръжната прокуратура в Сливен.

Претърсени са 8 жилища, няколко складови бази и чейнч бюро, откъдето са иззети голямо количество пари, злато и други ценности.

Разследването по съдебното производство е проведено в последните няколко месеца. Иззети са различни парични суми и средства на обща стойност над 1 млн. лева. Контрабандата на цигари се е извършвала от различни лица от престъпната група. Те са осъществявали пътувания извън територията на страната веднъж или два пъти седмично. По случая е обменяна информация и с партньорски служби.

В хода на разследването наблюдаващият прокурор е преценил, че има данни за повдигане на обвинения за пране на пари срещу 6 лица. Три от лицата са задържани за срок до 72 часа, за които съдът ще иска постоянно задържане. Останалите трима са с мярка „подписка”.

Действията по случая продължават.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук