Изправени пред новата пандемия на коронавирус, властите в Сингапур започнаха да разработват проект за круизни пътувания „до никъде“, което ще бъде първата стъпка към възобновяването на пълноценни туристически морски пътувания, съобщава в. Straits Times.

Според предварителния план, с който изданието разполага, круизните кораби ще отпътуват и ще се връщат в Сингапур, без да спират на други пристанища.

В проекта, изготвен от Съвета по туризъм, също се посочва, че корабът трябва да бъде запълнен до 50% от общия брой пътници.

Според вестника, миналата седмица отделът е възложил на голяма международна консултантска компания да разработи програма за сертифициране на круизи, която отговаря на международните стандарти в областта на здравето, безопасността и хигиената.

В допълнение, представители на тази фирма ще съдействат за оценка на круизни линии, на които пътуването от Сингапур може да се възобнови. Все още не е обявено кога този проект ще бъде изпълнен.

От 13 март властите в Сингапур забраниха на круизните кораби да влизат в местните пристанища, а от 23 март напълно затвариха границите за влизане на чужденци, които нямат разрешение за пребиваване или постоянно разрешение за работа.

Като част от разхлабване на мерките в страната от 1 септември беше отменена забраната за влизане на туристи от Бруней и Нова Зеландия.От 8 октомври жителите на Австралия и Виетнам също ще могат да влизат в Сеингапур, включително и с цел тризъм.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук