Слави Трифонов с кометар за изборни прогнози

Шоуменът с най-ново аплоа като партиен лидер Слави Трифонов остро нападна бившите си работодатели БТВ заради позоваване на социологическа агенция „Барометър България“ за изборни прогнози.

По думите му, това не е социологическа агенция, а е „тролска организация“, която пропагандира предимно в полза на една партия – ВМРО.

Новинарският екип на bTV отново е тиражирал прогнозни предизборни данни на нещото, което се казва „Барометър България“ и…

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Сряда, 17 февруари 2021 г.

Трифонов напомня, че според журналистическо разследване зад нея официално стои един единствен човек, „някой си Николай Николов“, който има обща фирма с общински съветник от ВМРО.

Новинарите в bTV, които имат претенциите да са професионалисти, би трябвало много добре да знаят за какво става въпрос. Новинарският екип на bTV разполага с мощен финансов и кадрови ресурс и затова съм изненадан, че той продължава да тиражира фалшиви данни, подадени от тролове.

Лидерът на „Има такъв народ“ акцентира, че данните за изборни прогнози на тази агенция са цитирани и от „жълти“ и зависими медии, а самите резултати се изпращат като прессъобщения.

Трифонов припомня случай от 2019 г, когато седмица преди местните избори „нещото „Барометър България“ твърдеше, че на балотаж в София ще отидат Йорданка Фандъкова от ГЕРБ и Ангел Джамбазки от ВМРО, който на първи тур щял да получи 19,4%. Тогава обяче реалният резултат за него е е 3.9% и завършва пети.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!