Стефан Софиянски
На снимката: Стефан Софиянски

„Съюз на свободните демократи” (ССД) няма да участва на изборите“. Това заяви за „Дебати.бг“ лидерът на партията и бивш столичен кмет Стефан Софиянски.

ССД шокира общественото внимание, след като стана ясно, че формацията влезе в коалицията „Граждани от протеста” заедно с четири други политически сили, сред които бе и „Съюз на комунистите в България“.

Бившият столичен кмет обясни тогава, че „недоразумението е техническа грешка“.  Той направи всичко възможно, за да  изхвърли комунистите от коалицията, но не успя да събере подкрепата на всички останали партии, влизащи в състава й.

„Вече има влязло в сила решение на ЦИК от 26 февруари“, каза Софиянски и уточни, че председателят на партията, който е участвал в преговорите, е допуснал грешка и не е съзрял наличието на „Съюз на комунистите в България“ като член на коалицията. „Направихме всичко възможно по силите си да реформираме съюза, но не успяхме. „Това обаче не означава, че се предаваме. На тези избори, разбира се, няма да участваме. Но след тях идват нови избори“, със спортменски хъс обеща Стефан Софиянски.

Изправен пред избора или да се състезава на вота рамо до рамо с крайнолевите, или да се откаже от участие, бившият градоначалник се спря на второто и запази доблестта си.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!