Парламентът стана отново петъчен ринг на тежък сблъсък между БСП и депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, доскорошен върл критик на лидера Бойко Борисов.

Миналата седмица Тодоров  произнесе дълга реч, в която нарече социалистическата партия  „безсрамна, небългарска, която е клала по комунистически народа, както и турчин не я клал”. Днес соцдепутатът Антон Кутев  и колегата му Атанас Симов отвърнаха с комбинирана акция. Кутев извади особено показателни „за върховната нечистоплътност на Антон Тодоров”, по собствените му думи, пасажи от книгата на бившия старозагорски журналист Антон Тодоров, чието заглавие е „Шайка – Бойко, Росен, Цецо и другите”.

„ГЕРБ са точно шайка ­ група хора, обединени от престъпни цели. Какъв премиер на демократична страна може да бъде човек, който е бил сред главатарите на групировките през 90­-те години“, цитира Кутев буквално книгата на Тодоров в частта й за Бойко Борисов.  „Чета съвсем точно,  думите не са мои, те са от 2013 г. на вашия колега Антон Тодоров, когото направихте ваш депутат”, обърна се специално надясно Антон Кутев.

„Тук не сме читалня, който иска да чете книги, да си купува”, репликира го зам.-председателят на парламента от ГЕРБ Цвета Караянчева и опита да спре четенето на Кутев и да го свали от трибуната, но той продължи да задава въпроси: „ Защо, искам не само аз да разбера, защо Тодоров, след като е бил един от най-­големите критици на ГЕРБ, се е съгласил да стане депутат. Защо, след като вие знаете кой е той, се съгласихте да го сложите в листите, що за кадрова политика е това?” „Историята на прехода е история на непростими компромиси, в които участваха всички, без изключение. Главният въпрос на властта е до какво ниво на компромис си готов да стигнеш. Казвам ви, стига с тези компромиси”, призова Кутев.  „Не ви ли стигат Румяна Желева, Георг Георгиев, че продължавате след Антон Тодоров и с цинизма да сложите Валери Симеонов за председател на съвета по етническите въпроси”, приключи левият депутат своята плеада. Театрален финал на скандала сложи колегата му Александър Симов, който подари на ГЕРБ чрез Цвета Караянчева творбата на Антон Тодоров „Шайка”, за да не губят време да я търсят, да се лутат и да могат лесно да се информират.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук