коронавирус

От Световната здравна организация (СЗО) заявиха, че засега няма доказателства, че хората, които са се възстановили от COVID-19, имат антитела са защитени от втора инфекция, съобщи Би Би Си. По принцип се предполагаше, че хората, преживели инфекция, могат да развият антитела, които могат да атакуват вируса и да предотвратят повторната инфекция.

Във Великобритания изследването на кръвта за антитела и наблюдението за определяне на степента на инфекция сред обществеността е един от „петте стълба“ на правителствената стратегия за тестване, предназначена да потисне вируса. Тестването за антитела – за да се покаже дали някой е имал вируса в миналото – се счита за решаващо за осигуряването на изходен път от сегашното блокиране, както и предоставянето на данни на тези, които разработват ваксина.

Новият коронавирус вече е убил повече от 120 000 души в Европа, като повече от три четвърти от смъртните случаи са в Италия, Франция, Испания и Великобритания, съобщи АФП. Агенцията базира информацията си на обобщаване на официални данни.

Със 120 140 смъртни случаи и 1 344 172 случая на заразени Европа е континентът, който е най-силно засегнат от пандемията, появила се в края на миналата година.

Италия има най-много смъртни случаи с 25 969, следвани от Испания с 22 902, Франция с 22 245 и Великобритания с 19 506.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!