Нощните клубове в по-голямата част на Китай отвориха врати, тъй като собствениците вече са убедени, че страната е овладяла коронавирусната пандемия, но вече дезинфектантите, чашите за еднократна употреба и маските за лице са станали част от изживяването, предават от Ройтерс.

44KW, клуб за любителите на електронната музика в центъра на Шанхай, отвори врати отново в средата на март след близо двумесечно затваряне. Клубът вече се пълни с клиенти, които седят и танцуват близо един до друг.

В клуба обаче все още важат множество предпазни мерки. Преди посетителите да влязат в клуба тяхната температура се премерва, като на входа те трябва да регистрират както здравните си кодове, така и личните си карти.

Персоналът на клуба включва охрана, бармани и сервитьори, които носят маски и ръкавици през цялото време. Чашите в клуба са заменени с такива за еднократна употреба, а на вътрешните стени на клуба са монтирани диспенсери за дезинфекция на ръцете.

Собственикът на клуба Чарлз Го казва пред Ройтерс, че повторното отваряне на клубовете не е било очаквано, докато епидемията все още трае, но един ден позволението за работа дошло изненадващо.

Дръжките на вратите и тоалетните в банята се дезинфекцират на всеки час, посочва още  Го, а целият клуб се дезинфекцира всеки ден, преди и след работното време.

Китай наблюдава рязък спад в случаите на локално предаване на вируса от месец март. В понеделник в страната има регистрирани 11 нови случая на коронавирус, като всички те са дошли от чужбина.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук