При стриктни противоепидемични мерки от днес официално стартира ски сезонът в Пампорово. Достъпна за туристите е по-голямата част от ски зона на на курорта. В момента работят шест писти, като условията за ски са добри и снегът е достатъчно. Става въпрос за пистите Язовира, Байпас- малката стена, Туристическата, Дельово дере, Картола и Стойките.

Съоръженията работят с пълен капацитет и при стриктни мерки. Едно от основните нововъведения в Пампорово през този сезон е максималното дигитализиране на основни услуги.

Резервации и покупка на лифт карати вече могат да се правят чрез нова онлайн платформа. Закупените онлайн лифт карти ще могат да бъдат взимани от ключови места в курорта от специални „pick-up” устройства, където чрез сканиране на уникален QR код, без всякакъв физически контакт, клиентите ще получат своята лифт карта.

Ще се предлагат също пластики за многократна употреба, които ще могат лесно да бъдат презареждани онлайн.

Най-много туристи  се очакват през уикендите, заяви изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков.

По думите му в курорта се спазват всички противоепидемични мерки и предписания на здравното министерство и на министерство на туризма.

„Навсякъде сме създали стройна организация. Хората трябва да бъдат с маски, с очила, с ръкавици. В курорта няма кабинкови съоръжения, така че рискът от заразяване е сведен до минимум, каза още Беляков.

Ски училищата ще са в малки групи – до 6 човека, като няма да има чуждестранни участници.

Стефан Масурски, който е собственик на ски гардероб и ски училище, заяви, че цените на ски училището ще бъдат намалени през този сезон.

Според него това, че ресторантите в хотелите могат да работят е добра новина и ще привлече клиенти.

За любителите на белите спортове целодневната лифт карта към момента струва 52 лв. за възрастен и 31 лв. за дете, а ски пакет с включена лифт карта и ски оборудване е на цена от 62 лв. за възрастен и 38 лв. за дете.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук