Валери Симеонов
на снимката: Валери Симеонов

Единствено ръководителят на Националната служба за охрана (НСО) да определя кои лица и обекти да бъдат охранявани, предлага лидерът на НФСБ и заместник-председател на парламента Валери Симеонов.

Симеонов подчерта, че предложението до седмица вече ще има формата на законодателна инициатива, която е обсъдена и е получила подкрепата на коалиционния партньор ГЕРБ.

„За да няма залягане и прикриване зад колективната отговорност“,аргументира предложението Симеонов. Към настоящия момент решението се взема от специална комисия, в която освен от НСО влизат още представители от ДАНС и МВР.

След скандалното поведение на служители на НСО на плаж „Росенец“

Дебатът по темата отново бе повдигнат след случката с бившия правосъден министър Христо Иванов, който преди дни стигна с лодка до плажа на парк „Росенец“, но беше изгонен от охранители, за които се оказа, че са служители на НСО и охраняват почетния председател на ДПС Ахмед Доган и т.нар. летни сараи.

Вчера президентът Румен Радев призна, че служителите, които блъскаха Христо Иванов и неговите съпартийци, са служители на НСО. Повече по темата четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!