каруца

От юни 2022 г. ще се забрани движението на коне с каруци в цяла София. Това обявиха на брифинг от общинския съвет във връзка с предложени нормативни промени, които ще се гласуват след седмица. Към момента придвижването с животинска тяга е забранено само в центъра на столицата.

Ще се регламентира и контролът над нарушителите. Освен превозното средство, временно ще се задържа и конят.

„Екоравновесие“ ще трябва да се грижи за тези животни, а не да ставаме свидетели на безумни гледки, като връзването им пред районните управления. Някои стопани не се грижат добре за тези животни“, каза председателят на транспортната комисия Карлос Контрера.

Теренът, който ще бъде предложен за такъв наказателен паркинг се намира в район „Требич“.

Стана ясно още, че промените в зоните за платено паркиране в София ще влязат от първи декември.

Предвижда се премахване на безплатните паркоместа в „Служебен абонамент“ и се ограничава ползването от юридически и физически лица, държавни, културни, общински и други институции до 5 броя паркоместа за даден административен адрес.

Предвижда се и разширяване на зоните за платено паркиране.

Контрера коментира и тежкото финансово състояние на градския транспорт и призова държавата да компенсира електротранспорта и метрото.

„44 млн. лв. е натрупаната загуба в градския транспорт. В следващите дни ще преценим как СОС официално да поиска помощ от държавата“.

За близо една година пандемия, Столичната община сама е понесла тежестта на кризата, а сега се добавя и енергийната криза.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук