ЧЕЗ няма отношение към авариите в мрежата на „Топлофикация„, е посланието на съобщение, изпратено до медиите от електроразределителното дружество.

„Не е възниквала повреда в съоръжения, собственост на ЧЕЗ Разпределение, захранващи помпената станция на „Топлофикация“, категорични са от команията.

Среща между ръководството на ЧЕЗ и „Топлофикация“ за изясняване на причините за възникналите аварии в тръбите на комуналното дружество, които оставиха хиляди софиянци без отопление, е проведена в четвърък. Тя идва в отговор на разпространената в медиите информация, че след повреда в трафопост, собственост на ЧЕЗ, се получил хидравличен удар в толопроводите, в резултат на който се стигнало до авария.

Чешката комания, която е в процес на продажба, е поела ангажимент да съдейства за анализ на техническото състояние на електрическите съоръжения, собственост на общинското топлофикационно дружество и, при установяване на забележки в  – да посъветва Топлофикация за технически мерки, които да предотвратят подобни аварии.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук