коронавирус, covid-19

Гръцките здравни власти обявиха 1 553 нови случая на коронавирус за последното денонощие, както и 8 смъртни случая. От направените 61 923 теста, 2,5 % са положителните.

Регионът Атика, който включва столицата Атина, има установени 491 нови случая, следван от Солун със 193.

От началото на пандемията са потвърдени 475 919 случая на коронавирус, а починалите са 12 898 души.

В  България 57 са новите случаи за последното денонощие при направени 8650 теста. В болница са настанени 716 души, като 77 от тях са в интензивни отделения. Оздравелите са шестима души. Починал е един.

Поставени са 1 998 ваксини. Така броят на ваксинираните у нас достигна над 1 милион и 960 хиляди, от които 897 482 души са със завършен ваксинационен цикъл.

Стана ясно, че от днес Бългapия зaтвapя гpaницитe cи зa чyждeнци oт Maлтa, Aндopa и Гpyзия. Влизането се ограничава заради влошената епидемиологична обстановка в тези страни.

Това е поредна група от държави, чийто граждани вече не могат да влизат у нас. Такова ограничение вече важи за Великобритания, Испания, Кипър и други страни.

Мерките не важат за български граждани и техните семейства, влизащи от тези страни, като те трябва да представят oтpицaтeлeн тecт зa Сovid-19, бeз знaчeниe дaли ca вaĸcиниpaни или нe.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук