47-годишен мъж почина дни след като е ваксиниран с Астра Зенека. Той е открит тази нощ мъртъв в дома си в Благоевград.  Имунизиран е на 11 март.

Мъжът с инициали И.Д. е открит мъртъв в дома си в кв. „Грамада“ преди полунощ . Смъртта му е потвърдена от спешен екип на ЦСМП.

От РЗИ- Благоевград потвърдиха, че е бил ваксиниран, заедно с майка си чрез т. нар. „Зелен коридор“ с Астра Зенека. Ваксината бе спряна на следващия ден, 12 март, поради опасения за безопасността й.

Спирането на ваксинацията дойде след смъртен случай в Пловдив. 57-годишна жена с много придружаващи заболявания почина след имунизация.
Вчера стана ясно и за смъртта 54-годишна учителка в ОУ „Аверкий Попстоянов“ в гр. Рила. Според сестрата на починалата, тя не е имала ковид, била е здрава, само с високо кръвно, заради което приемала лекарства. Ваксинирала се е, за да се предпази, защото преподавала на деца. Починала е на 10 март буквално часове след приемането й за лечение в МБАЛ-Благоевград. От болницата обаче твърдят, че жената е била с коронавирус по време на ваксинирането, без да е знаела.

Още преди спирането на ваксинацията с „Астра Зенека“ и смъртният случай  в Пловдив, здравният министър по време на брифинг заяви, че още преди месец у нас е имало починал след ваксинация. По думите му обаче не е имало данни смъртта да е настъпила заради ваксината.
До момента няма доказателства за нито един от починалите, че смъртта е настъпила вследствие на ваксинацията.
За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук