На снимката: Николай Хаджигенов

Има препоръка да бъде отстранен и разследван сега действащият директор на НСО. Това каза пред БНР адв. Николай Хаджигенов от „Избрави се БГ! Ние идваме“.

„Във вторник или в сряда е възможно измененията в закона за Националната служба за охрана, с които се предвижда ограничаване на броя охраняеми до президента, председателя на парламента и на премиера, да влязат за разглеждане в пленарната зала“, каза той.

В предложенията има препоръка да бъде отстранен и разследван сега действащият директор на НСО, за унищожаване на записите от протестите.

„Има и други препоръки по отношение и на МВР и прокуратурата. Софийска градска и Върховната прокуратура, откакто Иван Гешев е прокурор, водят своя мълчалив протест“, каза още Хаджигенов.

По думите му президентът трябва да събере сили и да остави Народното събрание да разгледа тези законопроекти.

Припомняме, че днес три парламентарни комисии ще заседават извънредно.

Правната комисия ще продължи с обсъждането на първо четене на промените в закона за съдебната власт, внесени от „Демократична България“,  които предвиждат закриването на специализираните съд и прокуратура, както и нов начин на избор на членовете на Висшия съдебен съвет.

Ще заседава и постоянната комисия за контрол над службите, на която окончателно ще бъдат обсъдени измененията в закона за Националната служба за охрана, с които се предвижда ограничаване на броя охраняеми до президента, председателя на парламента и на премиера.

На извънредно заседание се събира и временната комисия за установяване на събитията около употребата на сълзотворен газ срещу протестиращи миналото лято, очаква се комисията да излезе с доклад.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!