адвокати

Отпадна забраната лице, което е търговец, управител в търговско дружество и изпълнителен директор на акционерно дружество, да не може да бъде вписано като адвокат. Това гласят приетите на второ четене промени в Закона за адвокатурата.

Друга промяна е свързана с уреждането за първи път в закона на възможността за учредяване на еднолично адвокатско дружество. Всички индивидуално практикуващи адвокати ще имат избор дали да продължат да се облагат по реда на Закона за доходите на физическите лица, или да си направят дружество и да плащат данъци по реда на Закона за корпоративното подоходно облагане.

Адвокатско дружество ще може да се образува от един или повече адвокати, както и адвокати от Европейския съюз, трайно установени на територията на България или временно упражняващи професията, става ясно още от решението.

Адвокатът е длъжен да влиза в съдебното заседание облечен с тога, изискванията за която се определят с решение на Висшия адвокатски съвет, или по друг начин, съответстващ на авторитета на професията, записаха депутатите.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук