Най-големият ефект върху електората на БСП имат не фалшивите новини, не лъжите и интригите, а управлението на ГЕРБ. Избирателите на БСП и хората, които искат промяна, са твърдо решение да гласуват. Това коментира депутатът Алесандър Симов специално за ДЕБАТИ БГ.

Поводът е новината от днес за 100 напуснали социалисти от БСП-Варна, заради авторитаръзъм на лидера на партията Кормения Нинова и „съществени разминавания с ръководството“. Часове по-късно се оказа, че новината е фалшива, а напусналите са едва 7, обобщава пресцентърът на партията.

Социалистът заяви, че няма представа кой стои зад атаката. Може да е както външна, така и вътрешна. По думите му в последните 4 гидини срещу тях има „медийна спец операция“, целенасочени интриги и умишлени манипулации.

Гръмкото надуване на числото на напусналите социалисти, обикновено го прилагат онези, които избягаха от БСП, за да се сдружат с Борисов и да си продължат далаверата. Не бих се учудил, ако идва от тях. Но може и да е друга медийна пиратка, предназначена да удари БСП точно преди изборите, заяви той.

Той беше категоричен, че за последните години социалистите, избиратели и членове просто са претръпнали от „такива дивотии“ и „имат антитела“ срещу тях. Позицията му е, че това няма да има съществени щети, въпреки че е началото на кампанията и напомни, че всяко напускане от БСП по традицоя се отбелязва с „гръмък статус във Фейсбук и клетви за върховна политическа непорочност“

В БСП не стават така нещата – по начина, по който са си го представяли нещата авторите на тази пиратка.

Той заяви, че тази фалшива новина има за цел да покаже, че БСП е „тотално разделена и се раздира по шевовете“, а Нинова не може да обедини всички социалисти, което не е така. „Не казвам, че БСП няма проблеми – тях ги виждат всички“, допълни Симов.

с подобни интрижки някой доказва, че БСП е заплахата. Цялата мощ на лъжите и интригите се стоварва върху БСП, защото БСП пречи и иска да промени нещо в срутището, в което се е превърната България. Това може да е допълнителен мобилизиращ фактор на фона на опитите на властта да изплаши хората, но ще бъдат неприятно изненадани, смята Симов.

Той определи БСП като единствената опозиция за 4 години, която не се е „продала“ на ГЕРБ и не влязла в колаборация, за което е платена тежка медийна и политическа цена. Но именно те са носителите на промяната.

На тези избори има един избор – БСП или ГЕРБ. Всичко останало, извън БСП е глас за Борисов, допълни той.

Симов обобщи, че БСП има своята програма за промяна на България, което не е „кабинетен текст“, а резултата от разговпри с хората за техните реални проблеми.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!