„Ще сезирам прокуратурата за престъпление срещу околната среда“, заяви служебният екоминистър Асен Личев във връзка със заседналия кораб при Яйлата до Камен бряг.

„Недопустимо е една страна-членка на ЕС да допусне кораб, който видимо отива към брега, видимо е натоварен с насипен карбамид, който не се допуска да бъде пренасян в насипно състояние от ЕС, да се блъсне в нашия бряг и да застраши нашата водна екосистема, както и в защитена зона Яйлата. Давам ги на прокуратурата за разследване“, каза Личев, визирайки Морска администрация.

„Администрацията, която завари служебното правителство от редовното правителство преди нас имаше само две годни неща. Едното беше джипът, който се шофираше от премиер с държавни средства и неговата медия за лична употреба „СЕВДА ТВ“. Администрацията, която заварихме като наследство специално в „Морска администрация“ в частност в МОСВ, показа, че притежава професионална, етична и морална нищета“, каза министърът.

Припомняме, че в сряда служебният министър на транспорта издаде заповед за освобождаване на досегашния изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация” капитан Живко Петров.

Министър Личев съобщи, че основният риск за околната среда е преодолян, защото е източено горивото – лек дизел. Лекият дизел е класифициран като абсолютно силно токсичен.

Личев посочи, че оттук нататък служителите на МОСВ ще се грижат да не се уврежда околната среда, нито да се навреди на здравето на хората.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!